7/3/12

Σνίτσελ


Λεπτή φέτα μοσχαρίσιου κρέατος, κομμένη απο το μοσχαρίσιο πόδι. Το κάθε κομμάτι το κοπανούν λίγο για να μαλακώσει, το βουτάνε σε γαλέτα και το τηγανίζουν σε δυνατή φωτιά. Σερβίρεται μαζί με φέτες λεμονιού, μαϊντανό, βούτυρο και πατατοσαλάτα. Παραδοσιακό Αυστριακό πιάτο. Υπάρχουν αρκετές παραλλαγές, όπου το σνίτσελ γαρνίρεται με μανιτάρια, κρεμμύδια, μπέηκον, μυρωδικά.

Είδη σνίτσελ
1) Hähnchenschnitzel : απο στήθος κοτόπουλου που είναι διαίτης χωρίς χοληστερίνη
2) Hamburger Schnitzel : πάνω στο σνίτσελ βάζουν 1 τηγανισμένο αυγό
3) Χολστάιν ( Holstein) : γίνεται με τηγανιτά αυγά, φιλέτα αντζούγια και κάπαρη
4) Jagerschnitzel: σερβίρεται με κρεμώδη σάλτσα μανιταριών
5) Naturschnitzel : Τηγανίζεται σκέτο χωρίς γαλέτα.
6) Rahmschnitzel : Σερβίρεται με κρεμώδη σάλτσα
7) Putenschnitzel : Φτιαγμένο απο κρέας γαλοπούλας. Θεωρείται το εθνικό πιάτο του Ισραήλ.
8) Vegetarian schnitzel : Αντί για κρέας, είναι φτιαγμένο απο σόγια ή τόφου.
9) Zigeunerschnitzel : Σερβίρεται με σάλτσα ντομάτας, φέτες κρεμμύδι και πιπεριές

Ιστορία
Το σνίτσελ υπάρχει σε διάφορες μορφές σε πολλά κράτη.

Schnitzel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου