8/2/12

Venison

Ορος που σημαίνει "κρέας ελαφιού". Στα είδη που είναι για βρώση περιλαμβάνονται τα ελάφια της Μεγάλης Βρετανίας, ο τάρανδος, η άλκη, το καριμπού της Αμερικής και Καναδά, η αντιλόπη και η γκαζέλα της Αφρικής.

Η εποχή του ελαφιού στη Μεγάλη Βρετανία ξεκινάει απο τον Ιούνιο μέχρι τον επόμενο Ιανουάριο. Τα νεκρά και καθαρισμένα ελάφια σιτεύονται για 10-25 ημέρες ανάλογα με τον καιρό. Μετά το κρέας τρίβεται με σπόρους πιπεριού και "πιπερόριζας" (βλέπε ορισμό). Κατόπιν γίνεται κιμάς και μπαίνει σαν γέμιση σε πίτες με ζύμη (συνταγή του Μεσαίωνα). Λόγω του ότι το ελάφι είναι είδος κυνηγιού, ποτέ δεν κατέληξε σε κρεοπώλες για πώληση.

Το κρέας είναι πολύ κόκκινο πλούσιο σε πολυακόρεστα, αλλά ελάχιστα λιπαρό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου