4/2/12

Πίκο

Είδος μαλακού τυριού απο αγελαδινό γάλα. Είναι στρογγυλό, χρυσοκίτρινο βάρους έως 1 κιλό, διαμέτρου 18 εκατοστών. Εχει απο αλμυρή έως ήπια γεύση, 45% λιπαρών επί της ξηρης μάζας.

Μαγειρική
Δένει όμορφα με άλλα τυριά σε πιατέλες τυριών

Ιστορία
Προέρχεται απο το νησί Πίκο που συμπεριλαμβάνεται στις Αζόρες νήσους. Δημιουργήθηκε το 18 αιώνα για να καταναλώνεται τοπικά

Πορτογαλικής καταγωγής

Pico

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου