Είδος τυριού φιλάτα που πωλείται σε διαφορετικά σχήματα, σαν πεπόνι, σαν αχλάδι, σα σαλάμι. Εχει χρυσοκίτρινη κρούστα, η μάζα είναι αχυρένια και συμπαγής. Παράγεται απο αγελαδινό γάλα, ωριμάζει σε 3 μήνες, γίνεται και καπνιστό. Λιπαρά 44% επί της ξηρής του μάζας.
Μαγειρική
Εχει διακριτική γεύση και είναι κατάλληλο για "σουφλέ" (βλέπε ορισμό) επειδή λιώνει ομοιόμορφα.
Μαγειρική
Εχει διακριτική γεύση και είναι κατάλληλο για "σουφλέ" (βλέπε ορισμό) επειδή λιώνει ομοιόμορφα.
Provolone valpadana
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου