16/2/12

Ισπανικό Χαμόν


Είδος χοιρινού χαμόν που παράγεται στη Ν και ΝΑ Ισπανία απο χοίρους ράτσας pata negra που έχουν σκούρου χρώματος νύχια . Τα γουρουνάκια παχαίνουν με φυσικό τρόπο τρώγοντας δημητριακά, ενώ βόσκουν ελεύθερα σε λιβάδια με φρέσκο χορτάρι, ελιές και βαλανίδια.

Είδη
Η ποιότητα του χαμόν είναι ανάλογη της δίαιτας των χοίρων
1) Jamon Iberico de bellota, τα γουρουνάκια τρέφονται με βαλανίδια. Η δίαιτα αυτή μαζί με την άσκηση, δίνουν εξαιρετική ποιότητα στο χαμόν που ωριμάζει μέσα σε 36 μήνες. Εχει απαλή υφή και πικάντικη γεύση, με σχέδια σαν μάρμαρο
2) Jamon Iberico de recebo, τα γουρουνάκια εδώ τρέφονται με δημητριακά και βαλανίδια.
3) Jamon Iberico de cebo , τα γουρούνια τρέφονται αποκλειστικά με δημητριακά. Αυτό το χαμόν ωριμάζει σε 24 μήνες


Iberico ham/jamon

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου