21/2/12

Μαχαίρια τυριού

Εργαλεία για τη κοπή του τυριού

1) Αν αγοράζετε μεγάλα κομμάτια σκληρών τυριών ή κεφαλάκια, χρειάζεσθε ένα μεγάλο σταθερό μαχαίρι όπως αυτό του ψωμιού που εχει μακριά λεπίδα αλλά και 1 εγκοπή για να μη κολλάει επάνω του το τυρί

2) Για τη παρμεζάνα υπάρχει ένα μαχαίρι σαν κοντό στιλέτο


3) Ο μπαλτάς τυριού έχει πλατιά και κοντή λεπίδα, με λαβή στο πλάϊ. Χρησιμοποιείται για τη κοπή τυριών σε φέτες



4) Το μαχαίρι με διπλό δόντι και τρύπες πάνω στη λαβή είναι ιδανικό για τα μαλακά τυριά, για κοπή σε φέτες. Επειδή η λαβή δεν είναι τόσο μεγάλη το τυρί δεν κολλάει στο μαχαίρι. Τα δύο δοντάκια απο πάνω επιτρέπουν να πάρει κάποιος το τυρί εύκολα με τα δάχτυλά του



5) Σύρμα τυριού. Κυκλοφορεί σε διάφορες μορφές, μερικά είναι σκέτα σύρματα, άλλα μοιάζουν με πριόνια. Χρησιμοποιείται σε τυριά με κρούστα.


6) Σπάτουλα τυριού. Εχει πλατιά και κοφτερή λεπίδα με κοντή και γερή λαβή. Χρησιμοποιείται για τη κοπή σκληρών, αλλά όχι πολύ σταθερών, τυριών σε λεπτές φέτες.


7) Μαχαίρι τυριού για το τραπέζι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου