16/2/12

Μαρίδα

Ζεί σε όλες τις ελληνικές θάλασσες, άφθονη σε κοπάδια. Εχει γκρί-καφέ (σχεδόν μαύρη) ράχη, πολλές γαλάζιες ραβδώσεις, κηλίδες, σημάδια στο σώμα και στα πτερύγια. Υπάρχει επίσης μία πλατιά μαύρη κηλίδα στα πλευρά, χαρακτηριστικό για όλες τις μαρίδες και τους συγγενείς τους

Μαγειρική
Είναι νόστιμο ψάρι, γίνεται τηγανιτή, ψητή, πλακί. Τρώγεται ολόκληρη

Συγγενεύει με τη "μένουλα"(βλέπε ορισμό) και τη τσέρουλα.
Λέγεται και Γαμιάς, Σμαρίδα, Σουβλίτης
Picarel - Spicara smaris -

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου