8/2/12

Κανόλι



Μακρόστενο επιδόρπιο απο τη Σικελία. Αποτελείται απο λεπτά φύλλα ζύμης που πλάθονται σαν σωλήνας και τηγανίζονται. Οταν κρυώσουν γεμίζονται με τυρί "ρικότα" (βλέπε ορισμό) ή και γλυκιά κρέμα.

Ιστορία
Τα γλυκά αυτά παρασκευάζοντο την εποχή της αποκριάς, σαν σύμβολο γονιμότητας. Κατάγονται απο τη πόλη Παλέρμο της Σικελίας.


Cannoli

2 σχόλια:

  1. Μου τρέχουν τα σάλια... είναι τόοοοοσο νόστιμα :))))

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικά δεν έχουν σχέση με τις δικές μας φλογέρες, είναι χωνάκια απο ζύμη με κρέμα...τρελλαίνομαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή