8/2/12

Γουασάμπι


Είδος καρυκεύματος με πικάντικη και καυτερή γεύση. Προέρχεται απο το θάμνο Wasabia japonica καλλιεργείται μέσα σε τρεχούμενα νερά. Φύεται στην Ιαπωνία, Αν. Σιβηρία, Κορέα και Νέα Ζηλανδία.
Στην Ιαπωνία η ρίζα και τα φύλλα καταναλώνονται φρέσκα, επειδή όμως δεν διατηρούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα διατίθενται στο εξωτερικό είτε σε μορφή σκόνης, είτε σε μορφή πράσινης πάστας.

Στη γεύση μοιάζει με το "χρένο" (βλέπε ορισμό) όπως είναι καθαρώτερο και πιο φρέσκο όσον αφορά τη γεύση του. Συνοδεύει κυρίως πιάτα με ωμά ψάρια.


Wasabi, Japanese horseradish, - Wasabia japonica, Cocklearia wasabi, Eutrema japonica

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου