8/2/12

Ρύζι γιασεμί

Είδος μακρύσπερμου αρωματικού ρυζιού που καλλιεργείται στα υψίπεδα της Ταϋλάνδης. Μοιάζει με το ρύζι "μπασμάτι"(βλέπε ορισμό) αλλά διαφέρουν στο άρωμα. Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, σε βιταμίνες Β1, Β2, νιασίνη, σε υδατάνθρακες και πρωτείνες. Επίσης περιέχει μέταλλα όπως σίδηρο, ασβέστιο, φωσφόρο.

Μαγειρική
Γίνεται πιλάφι, μπαίνει σε σούπες, γίνεται ρύζι ατμού και για εξωτικές Ταϋλανδέζικες και Κινέζικες γεύσεις

Jasmine rice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου