27/2/12

Πώς τρώγονται οι καραβίδες


Στο τραπέζι οι γαρίδες, καραβίδες καθαρίζονται με μαχαίρι και πιρούνι. Κόβουμε κατ' αρχήν το κεφάλι και τα πόδια, κρατώντας το πιρούνι σταθερό στο κορμό τους, αφαιρούμε με το μαχαίρι το κέλυφος και τρώμε τη σάρκα. Αν δεν θέλουμε να λερώσουμε τα χέρια μας ζητάμε το ειδικό ψαλίδι για τις γαρίδες (φωτό).

Εφόσον όλοι συμφωνούν μπορούμε να τις πιάσουμε με τα χέρια και να τις καθαρίσουμε
Σε περίπτωση που σερβιριστούν καθαρισμένες, τις τεμαχίζουμε με μαχαιροπήρουνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου