29/2/12

Φοντάν


1) Μικρό γλύκισμα που χρησιμοποιείτο για κέρασμα. Μπορούσε να είναι ένα σοκολατάκι, ζελεδάκι κλπ.
2) Βάση ζαχαροπλαστικής (απο σιρόπι ζάχαρης και γλυκόζη) που αφού πάρει τη σωστή θερμοκρασία πλάθεται σε ότι μορφή θέλουμε ώστε να χρησιμοποιηθεί για τη κάλυψη ή διακόσμηση γλυκισμάτων όπως τούρτες, κέϊκ "πτι φούρ"(βλέπε ορισμό), τη δημιουργία ζαχαρωτών για διακόσμηση παιδικών γλυκισμάτων όπως λουλουδάκια, ζωάκια κλπ.


Fondant

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου