14/2/12

Καφές φραπέ

Ειδος δυνατού καφέ, ανακατεμένος με πάγο και χτυπημένος στο μπλέντερ. Εναλλακτικά ανακατεύεται με κρύο νερό και χτυπιέται στο shaker. Κάποιοι τον προτιμούν με λίγο γάλα. Πίνεται κρύος.

Ιστορία
Η ιδέα του καφέ στο shaker ξεκίνησε το 1957 στη ΔΕΘ, όπου ο εκπρόσωπος της εταιρείας Nestle Γιάννης Δρίτσας παρουσίαζε ένα προϊόν παιδικής σοκολάτας χτυπημένο με γάλα στο σέϊκερ. Την ίδια στιγμή ο διευθυντής του Δρίτσα, έψαχνε για ζεστό νερό μέσα στο οποίο θα έρριχνε το νεσκαφέ στιγμής και μη βρίσκοντας, τον έφτιαξε με κρύο νερό χτυπώντας τον στο σέϊκερ. Εκτοτε το συγκεκριμμένο ρόφημα εξαπλώθηκε σε όλες τις ελληνόφωνες χώρες.

Η λέξη "φραπέ" στα γαλλικά σημαίνει "παγωμένο", ενώ στην Αμερική η ίδια λέξη αναφέρεται στη "γρανίτα" (βλέπε ορισμό). Τελικά η ονομασία " καφές φραπέ" πήρε την έννοια "καφές χτυπημένος στο shaker".

Café Frappé, φραπές, φραπεδιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου