13/1/12

Mont Blanc

Είδος γλυκίσματος απο πουρέ κάστανου και σαντιγί, σερβιρισμένο πάνω σε μαρέγκα ή σε τάρτα, cupcake. Συχνά προστίθεται στη κορυφή του άχνη ζάχαρη ή κρέμα ώστε να μοιάζει με χιονισμένο βουνό.

Πολύ δημοφιλές σε χώρες που παράγουν/χρησιμοποιούν κάστανα, στη Γαλλία, Ιταλία, Ουγγαρία αλλά και Ιαπωνία.

Ιστορία
Περιγράφτηκε για πρώτη φορά το 1475 αναφορικά με το σπίτι της Λουκρητίας Βοργία, ότι εκεί σερβίρετο τακτικά. Στη Γαλλία επεκτάθηκε μετά το 1620.

Σήμερα υπάρχουν και πολλές παραλλαγές, αντί για κάστανα βάζουν κολοκύθα, μάνγκο ή και φράουλες

Mont Blanc aux marrons - Montebianco

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου