29/1/12

Πιπεριές Σεγιέν


Προέρχονται απο το φυτό Capsicum frutescens που ανήκει στην οικογένεια του "Τσίλι"(βλέπε ορισμό). Το φυτό ζεί στη Ν και Κ. Αμερική, ενώ καλλιεργείται σε όλες τις τροπικές ζώνες. Οι καρποί συλλέγονται, αποξηραίνονται και αλέθονται. Είναι πολύ πιο καυτεροί απο τη "πάπρικα" (βλέπε ορισμό) αλλά όχι τόσο πικάντικοι.

Μαγειρική
Οι πιπεριές είναι βασικό συστατικό σε ινδικά και ασιατικά πιάτα, στη Κρεολή κουζίνα καθώς και στις κουζίνες της Νότιας και κεντρικής Αμερικής. Μπαίνουν σε σούπες, σε πιάτα με ρύζι, αυγά, θαλασσινά.

Λέγονται και bird pepper, Pequin pepper, Goat pepper, Spur pepper

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου