Λεξικό γαστρονομίας
Τι είναι τι, στη μαγειρική
23/1/12
Λαμπριανό
Γεμιστό αρνί ή κατσικάκι. Γεμίζεται με ρύζι και ψιλοκομμένα χορταρικά όπως σέσκουλα, μάραθο, άνηθο που έχουν σιγοβράσει όλη τη νύχτα του Μεγάλου Σαββάτου.
Ναξιώτικης καταγωγής, η γέμιση ονομάζεται "μπατούδο" στα ορεινά και "μπάτουδο" στα πεδινά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου