17/1/12

Πάστες κάρυ

Δημιουργήθηκαν κυρίως για επάλειψη. Είναι διαδεδομένες στην Ινδία, Ινδονησία, Σρι Λανκα, Ιαπωνία, Κίνα, Μαλαισία, Φιλιππίνες. Είναι ψημένες μέσα σε λίπος και συντηρημένες σε λάδι. Εχουν μέσα τους ολόκληρα πράσινα ή και κόκκινα πιπέρια και άλλα μπαχαρικά όπως το τσίλι, το κόλιανδρο, το σκόρδο και το κύμινο. Διατηρούνται μέσα σε γυάλινα βάζα. Ενδεικτικά παραθέτω μερικά είδη

1) Κόκκινη πάστα
Ιδιαίτερα αγαπητή στην Ινδονησία, περιέχει κόλιανδρο, κύμινο, μαύρο πιπέρι, πάστα γαρίδα, μοσχοκάρυδο, τσίλι, λάδι, μελισσόχορτο, σκόρδο κλπ. Το κόκκινο χρώμα της είναι απο το τσίλι. Είναι καυτερή και πικάντικη.

2) Πράσινη πάστα
Περιέχει πράσινες πιπεριές τσίλι, κρεμμύδι, κόλιανδρο. Πολύ καυτερή.

3) Πάστα Massamam
Δημοφιλής στη Ταϊλάνδη. Περιέχει αποξηραμένες πιπεριές τσίλι, πιπέρι, κόλιανδρο, πάστα γαρίδας, μελισσόχορτο, κρεμμύδι, σκόρδο. Εχει διακριτικό άρωμα και γεύση.

4) Πάστα κάρυ Madras
Περιέχει τζίντζερ, τσίλι, σκόρδο, κρεμμύδι, μοσχοκάρυδο, κανέλα, κάρδαμο.

Curry paste

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου