20/1/12

Ασπροπίπερο

Aειθαλές αναρριχώμενο φυτό. Υψος απο 4 έως 10 μέτρα. Καλλιεργείται στα δάση των μουσώνων της Ινδίας αλλά και στην Ινδονησία, Μαλαισία, Βραζιλία. Τα άνθη του μοιάζουν με εκείνα της φοινικιάς και μετατρέπονται σε καρπούς που μοιάζουν με κόκκινες σταφίδες. Ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης οι καρποί είναι πράσινοι ή κόκκινοι γι' αυτό συλλέγονται σε στάδια, ανάλογα με τη προτίμηση του καλλιεργητή. Αφού κοπούν αποξηραίνονται στον ήλιο ώστε να γίνουν μαύροι και σκληροί.Αν ο καλλιεργητής συλλέξει τους καρπούς ωριμάσουν εντελώς τότε έχουμε το Ασπρο πιπέρι. Ο καρπός υγραίνεται για μία εβδομάδα και μετά αφαιρείται η φλούδα του. Κατόπιν αποξηραίνεται στον ήλιο τόσο όσο να αποκτήσει το ασπροκίτρινο χρώμα του.

Μαγειρική
Επειδή είναι λεπτότερο και ηπιότερης γεύσης απο τα άλλα, χρησιμοποιείται για σαλάτες, τυριά, λευκές σάλτσες και ψάρια

Piper nigrum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου