20/1/12

Πρασινοπίπερο


Aειθαλές αναρριχώμενο φυτό. Υψος απο 4 έως 10 μέτρα. Καλλιεργείται στα δάση των μουσώνων της Ινδίας αλλά και στην Ινδονησία, Μαλαισία, Βραζιλία. Τα άνθη του μοιάζουν με εκείνα της φοινικιάς και μετατρέπονται σε καρπούς που μοιάζουν με κόκκινες σταφίδες. Ανάλογα με το βαθμό ωρίμανσης οι καρποί είναι πράσινοι ή κόκκινοι γι' αυτό συλλέγονται σε στάδια, ανάλογα με τη προτίμηση του καλλιεργητή. Αφού κοπούν αποξηραίνονται στον ήλιο ώστε να γίνουν μαύροι και σκληροί.Αν ο καλλιεργητής συλλέξει τους καρπούς όταν είναι ακόμη ανώριμοι, θα έχει το Πράσινο πιπέρι. Αφού συλλεγεί και αποξηρανθεί μπαίνει σε άλμη ή σε άλμη με ξύδι.

Μαγειρική
Εχει ήπια, πικάντικη γεύση γι' αυτό χρησιμοποιείται σε ζυμαρικά, σε μαρινάδες και επαλείψεις. Καρυκεύει επιδόρπια, φρουτοσαλάτες, παγωτά και σοκολάτες. Φράουλες με πράσινο πιπέρι είναι μία εξαίσια ιδιαιτερότητα.

Piper nigrum

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου