18/1/12

Τετίγια

Είδος Ισπανικού ημίσκληρου τυριού απο παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Εχει κωνικό σχήμα, μαλακιά και κρεμώδη τυρόμαζα, κίτρινη κρούστα. Λιπαρά 45% επί της ξηρής μάζας. Χρόνος ωρίμανσης απο 2 εβδομάδες έως αρκετοί μήνες. Εχει ήπιο άρωμα, βουτυρένια γεύση και είναι ιδανική για κοπή σε φέτες.

Ιστορία
Παράγεται στη Γαλικία, σε περιοχή με πολλά αγροκτήματα, χαμηλές λοφοσειρές και κρύο θαλασσινό αέρα.

Μαγειρική
Είναι τυρί που λιώνει γρήγορα, ιδανικό για τηγανιτό, ψητό, για τρίψιμο. Τρώγεται μαζί με ψωμί και κρασί καθώς και με μαρμελάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου