9/1/12

Σουμάδα

Είδος αναψυκτικού απο εκχύλισμα αμυγδάλου. Πίνεται διαλυμένο σε κρύο νερό και συνήθως συνοδεύεται με παξιμάδια.
Σε κάποιες περιοχές της Ελλάδας, φτιάχνεται με πικραμύγδαλα, στη Χίο την αρωματίζουν με ανθόνερο.

Ιστορία
Το παλιό καιρό σερβίριζαν σουμάδα σε γάμους και αρραβώνες γιατί είχε άσπρο χρώμα το οποίο θεωρείται το χρώμα της χαράς. Επίσης μπορούσε να προετοιμασθεί αρκετές μέρες πρίν απο το γάμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου