9/1/12

Κόφτα

Πικάντικοι κεφτέδες που ψήνονται ή τηγανίζονται και μετά βράζουν σε σάλτσα. Το κρέας είναι συνήθως αρνίσιος κιμάς πλασμένος μαζί με μπαχαρικά, μαϊντανό, αλάτι και τριμμένο κρεμμύδι. Υπάρχουν πάρα πολλές παραλλαγές ανάλογα με το κάθε τόπο, ο κιμάς μπορεί να πλαστεί μαζί με ρύζι, ή "πλιγούρι"(βλέπε ορισμό), λαχανικά και αυγά. Συχνά γίνονται απο κρέας ψαριών, ενώ στο μη μουσουλμανικό κόσμο ο κιμάς είναι μοσχαρίσιος και χοιρινός.
Σε κάθε μέρος του κόσμου φτιάχνουν ένα είδος "κόφτα" , στην Ελλάδα τους λέμε "κεφτέδες",
Το όνομα "κόφτα" προήλθε απο την αντίστοιχη Περσική λέξη.

Koofteh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου