10/1/12

Ζού

Ορος που σημαίνει "με τους χυμούς του". Αναφέρεται σε μία σάλτσα ενίσχυσης για το βοδινό κρέας που σερβίρεται. Για να ετοιμάσει ένας μάγειρας το φυσικό au jus, ξαφρίζει μακριά το λίπος απο τους χυμούς του κρέατος, τους οποίους αργότερα μπορεί να χρησιμοποιήσει σκέτους σαν σάλτσα-ζωμό, περιχύνοντάς το.
Οι Αμερικανοί όμως ενισχύουν τους χυμούς του κρέατος με διάφορα καρυκεύματα ή και με τη προσθήκη σόγιας ώστε να δημιουργήσουν ένα παχύρευστο υγρό.

Au jus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου