10/12/11

Κανθαρέλλα


Είδος μανιταριού που μοιάζει με χρυσοκίτρινη τρομπέτα. Εχει απαλό φρουτώδες άρωμα που θυμίζει βερύκοκο ή και νεράντζι. Η σάρκα του είναι ελαστική και θέλει αρκετή ώρα μαγείρεμα
Μαγειρεύονται με βούτυρο ή κρέμα γάλακτος, ταιριάζουν με ζυμαρικά, αρνί και πουλερικά. Μπαίνουν και σε σούπες. Σε μερικά μέρη της Ελλάδος τις κάνουν και γλυκό του κουταλιού.

Λέγονται και Κανθαρίσκοι, Αυτάκια, Κιτρινούσκες, Καίτσες, Γαλέτες και Νερατζάκια.
Chanterelle ή Cantharellus cibarius

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου