27/12/11

Κινέζικη κουζίνα

Το κινέζικο φαγητό είναι ένας συνδυασμός γλυκών και αλμυρών γεύσεων. Kατά τη προετοιμασία των πιάτων χρησιμοποιούνται μεγάλες ποσότητες ζάχαρης και αλατιού.

Η παραδοσιακή κινέζικη κουζίνα διαφέρει αναλογα με τη περιοχή, η κάθε μία δίνει και το χαρακτηριστικό της στίγμα. Ετσι οι βόρειες περιοχές χρησιμοποιούν περισσότερα λιπαρά, ξύδι και σκόρδο στα φαγητά τους. Το Πεκίνο θεωρείται ως μητρόπολη των γεύσεων του βορρά. Η κουζίνα των νότιων περιοχών χρησιμοποιεί άφθονο πιπέρι και γλυκές γεύσεις.

Οι Κινέζοι δίνουν μεγάλη αξία στη προετοιμασία των υλικών τα περισσότερα των οποίων ψιλοκόβονται ώστε να ψήνονται γρήγορα. Οι πρώτες ύλες είναι κρέατα, πουλερικά, λαχανικά, θαλασσινά και ρύζι.Τα μαγειρεύουν σε ένα "γουόκ" (βλέπε ορισμό) σκεύος ιδανικό για τηγάνισμα. Το μαγείρεμα των τροφών είναι σχετικά σύντομο, χρησιμοποιείται ελάχιστο λίπος, στη μορφή του σησαμέλαιου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου