14/12/11

Μπίσκ

Είδος κρεμώδους σούπας που αποτελείται απο ζωμό μέσα στον οποίο έχουν βράσει οστρακοειδή (καραβίδες, κάβουρες, γαρίδες, αστακοί) δευτέρας ποιότητας.
Κατ' αρχήν σωτάρονται σε λίγο βούτυρο ώστε να ροδοκοκκινήσουν, μετά βράζονται μέσα στα κελύφη τους μαζί με κρασί. Στο τέλος ο ζωμός σουρώνεται και μετά προσθέτουν ρύζι ή κρέμα για να πήξει. Κάποιες φορές λιώνουν τα βρασμένα οστρακοειδή, τα κάνουν πουρέ τον οποίο ρίχνουν μέσα στο ζωμό.

Σερβίρεται σε μικρά μπωλάκια με 2 χέρια ή σε κύπελλα του καφέ.


Bisque

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου