9/12/11

Παστίς


Είδος γαλλικού απεριτίφ που ανήκει στη κατηγορία των λικέρ. Παρασκευάζεται απο σκόνη "γλυκόριζας", "αστεροειδούς γλυκανίσου" (βλέπε αντίστοιχους ορισμούς), απο διάφορα βότανα, ζάχαρη, αλκοόλ (40-45%) και νερό. Μετά το προϊόν φιλτράρετα, αραιώνεται και εμφιαλώνεται.
Πίνεται σε λεπτά ποτηράκια με αρκετό κρύο νερό, σχεδόν σε πενταπλάσια ποσότητα, και προαιρετικά με παγάκια. Το νερό βοηθάει το ποτό να ξεδιπλώσει τα αρώματά του. Λόγω της περιεκτικότητας του παστίς σε γλυκόριζα, έχει ένα κιτρινοκαφέ χρώμα.

Ιστορία
To παστίς δημιουργήθηκε το 1932 απο τον Paul Ricard, 17 χρόνια μετά την απαγόρευση του ποτού "αψέντι". Εγινε πολύ δημοφιλές στη Ν. Γαλλία, ιδίως στη περιοχή της Μασσαλίας

pastis


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου