2/12/11

Είδη ψωμιού

Πολύσπορο : Είδος ψωμιού που γίνεται με αλεύρι απο ηλιόσπορους, δημητριακών, ρύζι, βρώμης ακόμη και απο πλιγούρι

Ολικής Αλέσεως : Είδος ψωμιού απο αλεύρι το οποίο προήλθε απο την άλεση ολόκληρου του σιταριού. Εχει τις περισσότερες φυτικές ίνες
Γερμανικό ψωμί : Παρασκευάζεται απο μείγμα δημητριακών, κυρίως σίκαλης

Σόγιας : Στο σιτάρι του ψωμιού αυτού προστίθεται σογιάλευρο.

Σίκαλης : Μείγμα σιτάλευρου με αλεύρι σικάλεως. Το ψωμί αυτό είναι καφέ σκούρο και αρκετά βαρύ.
Σιμιγδαλένιο : Αυτό το ψωμί έχει γίνει απο κοκκώδες αλεύρι σιταριού

Πολωνικό ψωμί : Παρασκευάζεται με τη μίξη σιτάλευρου και παπαρουνόσπορου.



ψωμί σίκαλης βαρύ ψωμί, με καφετί χρώμα, από μείγμα σιτάλευρου και σικάλευρου.

ψωμί σιμιγδαλένιο σταρένιο ψωμί που έχει γίνει από αλεύρι σε κοκκώδη μορφή (και όχι από αλεύρι λεπτής άλεσης).




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου