24/12/11

Αλεμάν

Είδος σάλτσας που παρασκευάζεται με σάλτσα "βελουτέ" (βλέπε ορισμό) που έχει δεθεί με κρόκους αυγών, κρέμα γάλακτος και χυμό λεμονιού.

Ιστορία
Ο "Εσκοφιέ" (βλέπε ορισμό) ανέδειξε αυτή τη σάλτσα στις αρχές του 20 ου αιώνα, μετονομάζοντάς τη σε ξανθή σάλτσα. Σήμερα είναι γνωστή με το όνομα "Παριζιάνικη σάλτσα" και τρώγεται με πουλερικά, αυγά και βραστά ψάρια.

Allemande sauce

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου