20/12/11

Ραβέντι


Πολυετές λαχανικό που ευδοκιμεί σε ψυχρές περιοχές της Ευρώπης, Αμερικής, Καναδά. Τρώγονται μόνο τα τρυφερά του κοτσάνια, χρησιμοποιούνται για πίτες, τάρτες, κρύες σούπες, τάρτες ακόμη και μαρμελάδες. Οι Γάλλοι πολτοποιούν τα βρασμένα του κοτσάνια κάνοντάς τα σάλτσα που σερβίρεται με ψάρι. Οι Αγγλοι το αναμιγνύουν με πιπερόριζα και ετοιμάζουν γλυκά. Στις ΗΠΑ ετοιμάζουν ένα γλυκό με φράουλες και ραβέντι.

Ιστορία
Το ραβέντι χρησιμοποιείτο στην Αρχαία Κίνα για φαρμακευτικούς λόγους ως καθαρτικό. Στη Ρωσία εφύετο σε κάθε ακροποταμιά την εποχή των Σκυθων. Ο Διοσκουρίδης αναφέρει ότι οι αρχαίοι Ελληνες έπαιρναν "ρήον" ή "ρα" σαν φάρμακο. Το ραβέντι ήρθε στην Ευρώπη μέσω του Βοσπόρου και της Οδού του Μεταξιού, μαζί με τη κανέλλα, το πιπέρι και το όπιο, ήταν όμως αρκετά ακριβό.


Rhubarb (e). Λέγεται και ρεβέντι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου