3/12/11

Σουμάκ


Είδος μπαχαρικού με έντονο μπορντό χρώμα και υπόξινη γεύση. Χρησιμοποιείται αντί για λεμόνι ή ξύδι στην Αραβική κουζίνα. Στα κρέατα και πουλερικά βάζουν σουμάκ προτού τα ψήσουν, μπαίνει επίσης και σε λαχανικά καθώς και σε σάλτσες για κεμπάπ, γιαουρτλού. Στην Ιορδανία το βάζουν σε σαλάτες και μαρινάδες, όχι μόνο σαν σκόνη αλλά και σαν υγρό που το παίρνουν απο το στύψιμο των καρπών του.

Αραβικής καταγωγής, λέγεται και σουμάκι

Sumac

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου