
Στο παρελθόν το ζητούσαν με το όνομά του, με τη πάροδο όμως του χρόνου συνήθισε ο κόσμος να το αναζητά με το brand name του. Ετσι πλέον οι λάτρεις του είδους ζητάνε μία απο τις γνωστές ετικέττες, ένα Μαρτίνι, ένα Dubonnet, ένα Cinzano, ένα Noilly Prat κλπ αντί για το ίδιο το Βερμούτ.
Ιστορία
Το βερμούτ επινοήθηκε και παρασκευάσθηκε για πρώτη φορά απο τον Ιταλό Antonio Carpano το 1786. Ο Carpano, που εργαζόταν σε κάβα κρασιών, το δημιούργησε με σκοπό να προσελκύσει τις κυρίες οι οποίες δεν συμπαθούσαν τόσο τα τοπικά κόκκινα κρασιά της περιοχής. Ενα απο τα κύρια συστατικά του ήταν το φυτό άψινθος (wermut στα γερμανικά) και΄ίσως έτσι πήρε και το όνομα του
Ιστορία
Το βερμούτ επινοήθηκε και παρασκευάσθηκε για πρώτη φορά απο τον Ιταλό Antonio Carpano το 1786. Ο Carpano, που εργαζόταν σε κάβα κρασιών, το δημιούργησε με σκοπό να προσελκύσει τις κυρίες οι οποίες δεν συμπαθούσαν τόσο τα τοπικά κόκκινα κρασιά της περιοχής. Ενα απο τα κύρια συστατικά του ήταν το φυτό άψινθος (wermut στα γερμανικά) και΄ίσως έτσι πήρε και το όνομα του
Vermouth
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου