11/12/11

Μαλεμπί

Είδος κρέμας απο χυλό ρυζιού ή "κορν φλάουρ" (βλέπε ορισμό) και γάλα. Αρωματίζεται με ροδόνερο ή ανθόνερο. Ψήνεται μέχρι να πήξει λίγο. Σερβίρεται με σιρόπι τριαντάφυλλο. Χρησιμοποιείται σαν βασική κρέμα και για άλλα γλυκά.

Ιστορία
Δημοφιλές γλύκισμα σε όλη τη Μέση Ανατολή. Οι Ελληνες της Μικράς Ασίας το υιοθέτησαν απο τους Οθωμανούς. Αργότερα κατέκτησε και τη Κύπρο.

Μuhallebi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου