30/11/11
Εμενταλ
Είδος σκληρού τυριού απο ωμό αγελαδινό γάλα με 45% λιπαρά. Εχει μεγάλες και μικρές τρύπες, ανοιχτοκίτρινο χρώμα και γεύση ήπια που θυμίζει καρπούς. Ωριμάζει στους 18 μήνες
Κυκλοφορεί σε στρογγυλά αψιδωτά κεφάλια βάρους απο 70 κιλά και πάνω
Ιστορία
Προέρχεται απο τη κοιλάδα του ποταμού Emme, στο καντόνι της Βέρνης. Το 1542 αυτό το τυρί αναφέρθηκε στα χρονικά της εποχής ότι εδίδετο σαν αποζημίωση για τα θύματα καταστροφικών πυρκαγιών.
Μαγειρική
Είναι τυρί που λιώνει στο φούρνο, έτσι χρησιμοποιείται σε κρύα αλλά και σε ζεστά πιάτα. Σαν ορεκτικό, κόβεται σε κύβους και σερβίρεται σε μορφή καναπέ.
Emmentaler
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου