11/11/11

Πιροσκί

Ρωσικής προέλευσης ψωμάκια τα οποία γεμίζονται με διάφορα υλικά, είτε αλμυρά, είτε γλυκά και ψήνονται στο φούρνο. Μερικές φορές τηγανίζονται. Τα αλμυρά πιροσκί μπορεί να γεμισθούν με άσπρο τυρί, αυγά, κιμά κρέατος ή και ψαχνό ψαριού, ενώ τα γλυκά μπορεί να έχουν μαρμελάδα, ζελέ φρούτων, ακόμη και γλυκά τυριά. Η ζύμη φτιαχνεται με βάση τη μαγιά.

Πολύ δημοφιλές ορεκτικό στη Κεντρική Ασία, στις Βαλτικές χώρες, στην Ελλάδα και στη Φινλανδία

Ρωσικής καταγωγής pirozhki

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου