28/11/11

Στιφάδο

Φαγητό με κρέας ( μοσχάρι, κοτόπουλο, αρνί, λαγό, κουνέλι, λουκάνικα) ή με ψάρια (χταπόδι, μύδια) ψημένο σε σιγανή φωτιά με πολλά μικρά κρεμμύδια, λαχανικά, διάφορα καρυκεύματα και σάλτσα ντομάτας.

Ιστορία
Το φαγητό αυτό το έτρωγαν απο αρχαιοτάτους χρόνους. Ο Ηρόδοτος έγραφε ότι οι Σκύθες, (8-4 αιώνα π.Χ) έβαζαν κομμάτια κρέατος μέσα στο στομάχι ενός ζώου μαζί με κόκκαλα και νερό και τα έψηναν πάνω απο σιγανή φωτιά για ώρες.
Κάποιες φυλές του Αμαζονίου χρησιμοποιούν τα μεγάλα κελύφη απο χελώνες σαν σκεύη όπου εκεί ψήνουν κομμάτια κρέας και χορταρικά σε σιγανή φωτιά.

Stew


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου