28/11/11

Ετικέτες τροφίμων

Πληροφορίες που αναγράφονται στις ετικέτες ώστε να πληροφορήσουν τον καταναλωτή σχετικά με τη σύσταση του προϊόντος, ώστε να αποφευχθεί η πληροφόρησή του.

Χαμηλά λιπαρά = 25% λιγότερο λίπος απο το πλήρες προϊόν
Χωρίς λίπος = Οχι περισσότερο απο 0,1 g λίπους ανά 100 g.
Σχεδόν χωρίς λίπος = Δεν υπάρχει νομοθετημένος προσδιορισμός
Χωρίς ζάχαρη = Οχι περισσότερο απο 0,2g ζάχαρης ανά 100 g
Μειωμένα σάκχαρα = 25% λιγότερα σάκχαρα απο το πλήρες προϊόν
Μειωμένο νατριο = 25% λιγότερο αλάτι απο το πλήρες προϊόν
Χαμηλό σε περιεκτικότητα νατρίου = 40 mg νατρίου ανά 100 g προϊόντος
Χωρίς νάτριο= Λιγότερο απο 5mg νατρίου ανά 100g
Υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες = 6g ινών ανά 100g τροφίμου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου