26/11/11

Παστέλι

Γλυκό απο σουσάμι και μέλι. Εχει μεγάλη διάρκεια ζωής, είναι τονωτικό πλούσιο σε βιταμίνες.

Ιστορία

Αναφέρεται απο τον Ηρόδοτο τον 5ο αιώνα π.χ.
Προς το τέλος του 20ου αιώνα, το παστέλι κυκλοφορούσε στην Ελλάδα συσκευασμένο σε παραλληλόγραμμα τεμάχια των 120-150 γραμμαρίων με αρκετά μαλακή υφή.
Σήμερα το παστέλι βρίσκεται στην αγορά και σε μικρότερες συσκευασίες, πιο τραγανό απο εκείνο του παρελθόντος συχνά με τη προσθήκη ξηρών καρπών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου