29/11/11

Αντουίγ


Είδος καπνιστού χοιρινού λουκάνικου που γεμίζεται με τα εντόσθια και το στομάχι του χοίρου μαζί με κρεμμύδια και κρασί. Ψήνεται στη σχάρα.

Ιστορία
Το λουκάνικο είναι γαλλικής καταγωγής που εισήχθει στην Αμερική απο Γάλλους μετανάστες και ενσωματώθηκε στη κουζίνα της Λουϊζιάνας (Cajun). Τέτοιου τύπου λουκάνικα όμως υπήρχαν και σε πολλές άλλες χώρες, 1000 χρόνια πρίν.


Andouille-Andouilette, λέγεται και "hot-link sausage".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου