1/11/11

Ρισόλ

Πιτούλες με φύλλο σφολιάτας και διάφορες γεμίσεις. Οι αλμυρές έχουν συνήθως γέμιση απο μοσχαρίσιο κιμά ή ψάρι. Τηγανίζονται σε κουρκούτι ή ψήνονται στο φούρνο. Εχουν σχημα μισοφέγγαρο και σερβίρονται σαν ορεκτικά.

Στην Ιρλανδία τις φτιάχνουν απο πουρέ πατάτας ανακατεμένο με μυρωδικά και μπαχαρικά, ενώ τις σερβίρουν με πατάτες τηγανιτές και λουκάνικα.
Στη Γαλλία τις φτιάχνουν απο αχλάδι με κουρκούτι και ζάχαρη. Ψήνονται στο φούρνο.
Στη Πορτογαλία είναι πολύ δημοφιλείς, υπάρχουν σε όλα τα καφενεία, σπίτια, ξενοδοχεία όπου συνοδεύουν τα φαγητά, αλλά σερβίρονται και μόνες τους.
Στη Βραζιλία γεμίζονται με καλαμπόκι, τυριά ακόμη και γαρίδες.


rissole

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου