7/10/11

Γραβιέρα Κρήτης

Η γραβιέρα αυτή αποτελείται απο μη παστεριωμένο πρόβειο γάλα ή σε συνδυασμό με κατσικίσιο. Καλουπώνεται σε στρογγυλά κεφάλια που μπορούν να ζυγίζουν απο 5-25 κιλά. Το τυρί αφήνεται να ψηθεί και να ωριμάσει για τρείς μήνες ή και περισσότερο, όσο παλιότερο το τυρί τόσο πιο υπέροχο θα βγεί το άρωμά του.
Τα ώριμα είναι πικάντικα και συνοδεύουν το κρέας, τις πίτες ή και το κοτόπουλο.
Τα λιγώτερο ώριμα τρώγονται σαν επιδόρπιο μαζί με μέλι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου