9/10/11

Κιμάς μοσχαρίσιος

 Οταν μιλάμε για κιμά εννοούμε το αλεσμένο σε μηχανή κρέας. Το κρέας αυτό πρέπει να κόβεται την ίδια ώρα που αγοράζεται, μπροστά στο πελάτη.
 Οταν θέλουμε καλό μοσχαρίσιο κιμά, καλόν είναι να τον επιλέγουμε απο μοσχάρια μεγαλύτερα του ενός έτους ώστε το κρέας να έχει λίγο λίπος. Τα καλύτερα κομμάτια είναι το "καπάκι", η "λάπα", η "σπάλα" και η "ελιά".

Αν πάλι θέλουμε λίγο άπαχο μοσχαρίσιο κιμά να πάρουμε "κιλότο", "στρογγυλό", ενώ για εντελώς άπαχο κομμάτι καλά είναι τα "ουρά", "τρανς", "νουά".


("βλέπε ορισμούς" στο λεξικό)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου