12/8/11

Κάπαρη


Ακανθώδες φυτό που φυτρώνει κυρίως σε βραχώδη και ακαλλιέργητα εδάφη, συχνά παραθαλάσσια ακόμη και πάνω σε βράχια. Θεωρείται διουρητικό και ορεκτικό βότανο.

Στη μαγειρική τρώμε τα φυλλαράκια και τους καρπούς αφού προηγουμένως τα ξεπικρίσουμε βουτώντας τα στο νερό. Μετά διατηρούνται σε άλμη.
Δίνει γεύση στις σαλάτες και τις σάλτσες και διατηρείται στο ξίδι τουρσί. Στην καλύτερη της στιγμή φρέσκια, συλλέγεται το Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο.

(Capparis spinosa, C. Capparaceae - Capers)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου