

Κατάγεται απο την Ασία, τη Κίνα, αλλά εγκλιματίστησε στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Μεσογείου. Οι καρποί τις τζιτζιφιάς είναι κατ' αρχήν πράσινοι όπως οι άγουρες ελιές, ωριμάζουν το φθινόπωρο και γλυκαίνουν. Εχουν γεύση ώριμου μήλου. Περιέχουν πολλές βιταμίνες όπως Α, Β2 και C, ιχνοστοιχεία, ασβέστιο, σίδηρο. Οι Κινέζοι καλλιεργούν τις Τζιτζιφιές εντατικά και χρησιμοποιούν κάθε μέρος του δένδρου αυτού στη τοπική τους ιατρική. Οι καρποί τρώγονται νωποί, αποξηραμένοι ή τουρσί.
Απο τα τζίτζιφα μπορούμε να φτιάξουμε μαρμελάδες, καραμέλες, γλυκά του κουταλιού. Στη Κέρκυρα παρασκευάζουν "τζίντζολες" ένα ωραιότατο γλυκό.
Jujube (Ziziphus jujuba)
Λέγεται και Red date
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου