3/2/14

Χουνκιάρ Μπεγιεντί

Κοκκινιστό, μοσχαρίσιο ή αρνίσιο, κρέας με πουρέ μελιτζάνας.
Το κρέας μαγειρεύεται με μυρωδικά και μπαχαρικά ενώ ο πουρές μελιτζάνας γίνεται με τηγανιτές ή ψητές μελιτζάνες, βούτυρο και μπαχαρικά. Το πιάτο σερβίρεται με το πουρέ απο κάτω και το κρέας απο πάνω.
 
Ιστορία
Η τουρκική ονομασία του πιάτου σημαίνει "όπως αρέσει στο Σουλτάνο". Το πιάτο δημιουργήθηκε απο μαγείρους της Αυλής του  Μουράτ Δ΄, γύρω στα 1630, για να τον ικανοποιήσουν, γιατί θεωρείτο πολύ δύσκολος σε θέματα φαγητού.


hünkâr beğendi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου