28/7/13

Κρέμα γάλακτος

Το γάλα που παράγεται απο αγελάδες, πρόβατα και κατσίκες περιέχει κάποιο ποσοστό λιπαρών που λέγονται φυσικά λιπαρά γάλακτος ή βουτύρου. Παλιά, άφηναν το γάλα να σταθεί για ένα χρονικό διάστημα ώστε τα φυσικά λιπαρά, επειδή είναι ελαφρύτερα του γάλακτος, να ανέβουν στην επιφάνεια. Τα λιπαρά αυτά είναι η κρέμα γάλακτος. Σήμερα με τα μηχανήματα που διαθέτουν οι γαλακτοβιομηχανίες, στροβιλίζουν το γάλα, ώστε η κρέμα γάλακτος να συγκεντρώνεται στο κέντρο και να αφαιρείται εύκολα.

Τα είδη της κρέμας γάλακτος είναι ανάλογα με τη περιεκτικότητά τους σε λίπος, οι κρέμες για ζαχαροπλαστική έχουν λίπος 35% περίπου, ενώ οι φερόμενες ως light δεν ξεπερνούν το 15%. Υπάρχουν και φυτικές κρέμες γάλακτος που παράγονται απο ηλιέλαιο ή σογιέλαιο. Εχουν λιγώτερη λακτόζη, απορροφώνται ευκολώτερα απο τον οργανισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου