9/2/13

Κασάτο


Είδος παραδοσιακού γλυκού με παγωτό. Εχει σχήμα τούρτας, γλυκιά γεύση και γέμιση τυριού. Αποτελείται απο τουλάχιστον 3 στρώσεις παγωτού, η κάθε μία έχει διαφορετική γεύση και χρώμα. Το μίγμα μπαίνει μετά σε στρογγυλή ή οβάλ φόρμα και ψύχεται. Οταν το βγάλουν απο το ψυγείο και τη φόρμα συχνά το περιχύνουν με λευκό γλάσο και το κόβουν φέτες. Σε περιπτώσεις προσθέτουν "φρουί γλασέ" (βλέπε ορισμό) σαν διακόσμηση. Παρασκευάζεται κυρίως την εποχή του Πάσχα. Κατάγεται απο τη Σικελία.


Cassata gelata, Κασάτα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου