18/2/13

Aigo a la menagere

Είδος χωριάτικης σούπας με σκόρδο. Ετοίμαζαν ένα χυλό με ελαιόλαδο, κρεμμύδι και σκόρδο τον οποίον σερβίριζαν σε βαθύ πιάτο μέσα οποίο υπήρχαν φέτες ψωμιού.

Ιστορία
Οι γυναίκες της Προβηγκίας κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους μπορεί να μην είχαν πολλά μπαχαρικά να βάζουν στα φαγητά τους, είχαν όμως άφθονο σκόρδο και κρεμμύδια καθώς και διάφορα ζαρζαβατικά απο το περιβόλι τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου