23/11/12

Jackfruit

Είδος τροπικού φρούτου απο τα δάση της Μαλαισίας και της Ινδίας. Μεγάλο οβάλ φρούτο, βάρους έως 20 κιλά. Εχει άγρια στην αφή πράσινη φλούδα που καθώς ωριμάζει γίνεται καφέ, λευκά κουκούτσια που τρώγονται και γλυκιά σάρκα. Η μυρωδιά τους είναι έντονη, σαν μπαγιάτικο φρούτο. Σήμερα καλλιεργούνται στην Αμερική, Ασία, Αφρική. 

Πώς τρώγεται ένα Jackfruit?
Κατ' αρχήν το βάζουμε σε μία σκληρή επιφάνεια και το κόβουμε κατά μήκος με ένα κοφτερό μαχαίρι ή ματσέτα αν είναι πολύ μεγάλο. Μετά ξανακόβουμε κατά μήκος το κάθε κομμάτι, μέχρι να γίνει φέτες όπως το καρπούζι. Στη συνέχεια αφαιρούμε το μεσαίο κομμάτι του φρούτου που είναι λευκό και το πετάμε. Αφαιρούμε τους σπόρους που έχουν μέγεθος κάστανου και κόβουμε τη σάρκα σε κομμάτια. 

Μαγειρική
Η σάρκα αυτού του φρούτου μοιάζει με κοτόπουλο, κάτι που του δίνει μεγάλη διατροφική αξία για τους χορτοφάγους. Μπορεί να τηγανισθεί ή να μαγειρευτεί στη κατσαρόλα, έχει ωραία γεύση. Συχνά το βρίσκουμε στο εμπόριο σε κονσέρβες μέσα σε άλμη.


Artocarpus heterophyllus
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου