13/11/12

Πως ανοίγουμε ένα μπουκάλι σαμπάνιας

Πρίν ανοίξουμε τη σαμπάνια έχουμε ετοιμάσει τα ποτήρια, μία σαμπανιέρα και μία πετσέτα, κατά προτίμηση λινή. 
 Κρατάμε το μπουκάλι της σαμπάνιας απο τη βάση του και όχι απο το λαιμό.Το κλίνουμε ελαφρά ώστε να απελευθερώσουμε το κρίκο του πώματος. Στρίβουμε το κρίκο και τον αφαιρούμε μαζί με το κάλυμμα.
Πιάνουμε το μπουκάλι απο τη κοιλιά με το ένα χέρι και με το άλλο κρατάμε το πώμα βάζοντας τον αντίχειρα επάνω του και τα υπόλοιπα δάχτυλα γύρω απο το λαιμό του μπουκαλιού. Στρίβουμε το μπουκάλι και ο φελλός ξεπετάγεται με ηχηρό τρόπο. 
Πρίν σερβίρουμε σκουπίζουμε με τη πετσέτα ελαφρά το λαιμό και μυρίζουμε το πώμα για τυχόν άσχημη μυρωδιά. 

Τα ποτήρια πρέπει να έχουν σχήμα τουλίπας γιατί αν είναι φαρδιά θα διασκορπιστεί το λεπτό άρωμα του κρασιού αυτού. Μετά το σερβίρισμα η σαμπάνια μπαίνει στη σαμπανιέρα, είτε είναι ακόμη γεμάτη είτε αδειάσει.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου